Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


El Consell Comarcal edita la Guia de Cellers del Baix Penedès

 

conveni cellers bp petit2

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha editat la Guia de Cellers del Baix Penedès, que recull els cellers visitables de la comarca amb l’objectiu de facilitar als visitants interessats en l’enoturisme que puguin practicar la seva afició al Baix Penedès. La guia ha estat editada amb el cofinançament del Consell Comarcal i els cellers de la comarca i és la primera acció d’un conveni de col·laboració entre l’ens supramunicipal i els cellers del Baix Penedès, que s’ha signat aquest mateix dilluns 7 d’octubre.

Se n’han editat 2.000 exemplars, de 12 pàgines, en català castellà. Cada fitxa conté una petita descripció del celler, horaris, idiomes, dades de contacte, xarxes socials... La guia es podrà trobar als mateixos cellers, oficines de turisme, museus, allotjaments rurals i hotels… Se’n farà difusió en fires i altres esdeveniments de la comarca o en què el Baix Penedès hi tingui presència. La Fira de Santa Teresa serà el primer esdeveniment en què es podrà trobar la Guia.

La Guia de Cellers, que també es podrà consultar en format digital a la web turisme.baixpenedes.cat, és una de les accions del Pla de Dinamització del Turisme del Baix Penedès, que té l’enoturisme com a eix principal.Aquest pla s’està desenvolupant en contacte amb els elaboradors de vi i cava de la comarca perquè creiem que administració i sector privat hem de col·laborar estretament. Un exemple és que aquesta guia de cellers s’ha cofinançat entre Consell Comarcal i cellers.

La consellera de Turisme del Baix Penedès, Marifé Merchán, ha agraït la confiança dels cellers en el Consell Comarcal i ha destacat la importància “d’anar junts administracions i sector privat en moments com l’actual”. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Olivella, ha afirmat que l’enoturisme pot ser la manera de portar cap a les poblacions d’interior una part del gran nombre de visitants que registren cada any les localitats de costa de la comarca i que “la Guia de Cellers ha de ser un primer pas d’aquesta col·laboració entre el Consell i els cellers”. Olivella ha assenyalat que ara tenen el repte de treballar cojuntament perquè els vins del Baix Penedès estiguin més presents en els establiments de la comarca. També ha agraït la col·laboració d’Enoturisme Penedès i la Diputació de Tarragona en la promoció de l’enoturisme a la comarca.

Els representants dels cellers han destacat el potencial de la comarca i que “l’enoturisme és un sector que crea riquesa i dóna prestigi”. També han demanat que es millori la senyalització dels cellers a la comarca sensibilitzar els restaurants del Baix Penedès perquè tinguin els seus vins a les seves cartes. Els cellers aposten per seguir treballant coordinadament amb el Consell Comarcal en noves iniciatives per potenciar l’enoturisme a la comarca.