Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Actuacions de preservació de la cova de l'Avenc de Cunit

avenc cunitL'Ajuntament de Cunit, des de les regidories de Turisme i Patrimoni i la de Via Pública, està portant a terme diverses actuacions per a protegir un dels elements del patrimoni local: la cova de l'Avenc de Sant Antoni. Coincidint amb l’excavació que s’ha iniciat recentment, la Brigada municipal ha procedit a arranjar els accessos d’entrada. Una iniciativa encaminada a preservar aquest element patrimonial de Cunit.

Aquesta actuació coincideix amb l’estudi que està portant a terme l’arqueòleg Artur Cebrià, concretament, amb l’excavació preventiva a l’Avenc per tal d’avaluar l’estat de les possibles restes arqueològiques que encara es puguin conservar i, si és possible, per poder aprofundir en el coneixement del poblament prehistòric de la zona, recuperant la informació científica que sigui possible.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, destaca que “l’Avenc és un dels nostres preuats elements patrimonials. Per a donar a conèixer el nostre Patrimoni és necessari que el cuidem i que el protegim. Amb ajuda de la Diputació de Tarragona podem tirar endavant l’estudi arqueològic de la cova. Destaquem també la feina feta per la pròpia Brigada Municipal, arranjant els accessos a l’Avenc”.