Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Nova museïtzació del Castell de Calafell amb l’ús de les noves tecnologies

castell calafellLa nova museografia instal·lada al nucli històric i al Castell de Calafell i inaugurada el 8 de febrer consisteix en uns plafons informatius, situats en els principals punts d’interès turístic. Una de les particularitats d’aquesta museografia és la combinació d’elements físics i virtuals, que incorporen l’ús de les noves tecnologies. I és que els plafons contenen informació sobre les característiques de cada lloc i també codis QR i una aplicació per a mòbil (“Calafell”) que donen al visitant informació complementària i li permeten gaudir també d’una visita en format virtual. En aquest sentit, mentre el visitant va recorrent els carrers del nucli històric també pot conèixer personatges que formen part de la història de Calafell, com la bruixa Pepa Barretina, viure en directe un atac de pirates, conèixer com era l’edifici del comunidor o saber com era l’antic cementiri medieval.

Així mateix, a l’interior del Castell, la instal·lació de noves passarel·les ha permès dibuixar un circuit molt fàcil de seguir per al visitant. El circuit inclou també un parell de miradors des d’on es gaudeix d’unes vistes excepcionals de tot el municipi. A més, les excavacions dutes a terme durant les obres d’accessibilitat han posat al descobert noves parts del castell que fins ara no estaven acabades.

Millor accessibilitat al Castell

Per dur a terme la museïtzació del Castell de Calafell, l’Ajuntament de Calafell ha hagut de fer obres per millorar l’accessibilitat de l’interior del castell. Aquestes obres s’han fet en el marc del Pla de Barris, i també amb finançament del fons Feder i fons de l’Ajuntament de Calafell. Així mateix, i prèviament a les obres d’accessibilitat del Castell, l’Ajuntament de Calafell també va acabar, fa dos anys, les obres de rehabilitació de l’entorn del Castell.

Documental sobre la història de Calafell

La visita al Castell de Calafell també inclourà, a partir d’ara, la projecció d’un documental, que explica la història del poble de Calafell, des del paleolític fins a l’època moderna. Una de les singularitats d’aquest documental és que ha comptat amb la participació de més de 100 ciutadans del municipi, els quals s’han posat a la pell d’algun dels personatges que formen part de la història de Calafell.