Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


El IV ViGralla Baix Penedès omple 4.500 copes de vi i cava a Llorenç

tast vigralla2El Vigralla Baix Penedès 2014 ha finalitzat amb èxit rotund de participació, amb més de 4.500 degustacions de vi i cava servides, i amb una assistència de públic de més de 3.000 persones durant el cap de setmana del 10 i 11 de maig a Llorenç del Penedès. Ha estat la quarta edició d’aquest certamen que es consolida any rera any.

La mostra de vins i caves del Baix Penedès va començar divendres 9 de maig a l’hostal del Castell de Gimenelles, amb la jornada tècnica coorganitzada amb el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, en què es va tractar la temàtica de l’enoturisme al Baix Penedès. Algunes de les conclusions dels debats van ser el repte que té el Baix Penedès d’incorporar-se a la lògica enoturística de l’ens públic de desenvolupament turístic regional Enoturisme Penedès. També es van exposar diferents eines desenvolupades per aquest ens com són una plataforma de comercialització i una aplicació amb rutes senderistes pel Penedès per a telèfons mòbils.

Encara el divendres, a les deu de la nit, més de vuitanta comensals van gaudir del maridatge de xocolates, vins i gralles al baluard del Castell de Llorenç, guiat pel sommelier Carles Mera. Diferents tipus de xocolates (a càrrec de Dolça Tradició) es van degustar amb els vins dels cellers Cal Lluïsot (Bonastre), Barthomeus (El Vendrell), Cooperativa Agrícola de Llorenç, Un Sol Cel (Pla de mar, El Vendrell), i Avgvstvs Fòrvm (El Vendrell), maridat amb la música escollida expressament per al maridatge i interpretada pels grallers Els Vinardells, en un ambient molt acollidor.

Dissabte al matí es va realitzar l’excursió a l’ermita de Sant Antoni d’Albinyana, amb el tast de vins dels cellers de la Cooperativa Agrícola d’Albinyana i el vinya Lorel de l’Agrícola Bonmas. A les sis de la tarda, la sala de tastos ubicada a Cal Marçal va quedar plena per al tast a cegues guiat per l’enòloga Mar Galván i vins de la Denominació d’Origen Penedès. Els participants van haver de descobrir diferents característiques dels vins a tastar, amb premis inclosos. A la mateixa hora, s’inaugurava la mostra de vins i caves de la Rambla, amb l’exposició de deu cellers baixpenedesencs i dos restaurants, i que va comptar amb les actuacions dels grups La Big Band Grallera i de la Bellvei Band.

Pel que fa al diumenge, a les 11 del migdia va tenir lloc la visita guiada al celler modernista de la Cooperativa Agrícola de Llorenç, amb una cinquantena de persones. A la una del migdia la sala de tastos de Cal Marçal va collir més de seixanta participants al tast de vins de garatge, en què es presentaren cinc vins elaborats per diferents microcellers de la comarca. Els vins presentats van ser “Les3emes” de l’Albert Mestre, “L’Apical” de Martí Giralt, el xarel·lo de Jesús Alonso, “El Grimalt” de Josep Guillén, i “Brot” de Irene Guasch. A les sis de la tarda a la mateixa sala es va fer el maridatge de fumats, a càrrec de l’empresa Benfumat, i guiat pel sommelier Agustí Palomé (Agust.es), en què es maridaren quatre vins: el xarel·lo vermell del celler Sicus terrers mediterranis (Bonastre), el “Pedra Seca” del celler Mas Perdut (Santa Oliva), el cava “Do” del celler Jané Ventura (El Vendrell) i el cava “Les tres naus” de Cellers Domenys (Sant Jaume dels Domenys).

Foto: Sara DOQ