Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Arriben noves obres a la Fundació Fenosa

fenosa1La Fundació Apel·les veurà incrementat el seu fons a partir d’aquesta setmana amb l’arribada aquest 20 de novembre al Vendrell del primer grup d’obres del llegat de Nicole Fenosa, que va morir fa dos anys a París i que va donar a la fundació vendrellenca. Tot aquest material es catalogarà en els propers mesos i l’any vinent s’exposarà en una mostra que tindrà lloc a la Fundació a l’estiu del 2015.

Aquest primer lliurament l’integren 178 escultures en bronze d’Apel·les Fenosa de totes les èpoques, 36 peces antigues de diverses cultures i 28 obres d’autors diversos que decoraven el seu domicili parisenc. Entre aquest conjunt d’obres, en destaquen quatre de Pierre Bonnard, dues escultures, una pintura de joventut i un dibuix de gran format que Apel·les Fenosa va tenir sempre a la capçalera del seu llit.

També hi ha dues aquarel·les de Maria Helena Vieia da Silva, diverses pintures de Jean Pougny, fundador del suprematisme, una obra de Canaletto de 1740 ('Un village sur la rivière Brenta'), una creu medieval d’argent, una copa que va conservar Victor Hugo, tres rajoles medievals regalades per Tristan Tzara, un objecte trobat de Paul Éluard, ceràmiques japoneses de l’època Tang, i terracotes de Satsuma.

Més informació sobre la Fundació Apel·les Fenosa