Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Una cinquantena de persones participen a la caminada per la costa del Baix Penedès

caminada costa bp
La caminada organitzada pel Consell Comarcal del Baix Penedès i l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) aquest diumenge 15 de març per la costa de la comarca ha aplegat una cinquantena de persones. Els participants han pogut conèixer els búnquers que es conserven de la Guerra Civil Espanyola i han recorregut un total de 12,5 quilòmetres, des de l’Oficina de turisme de Cunit fins al Francàs, al Vendrell, on han arribat al cap d’unes quatre hores.

Durant el trajecte, Ramon Arnabat, de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) ha explicat els diferents punts per on passava la ruta, amb búnquers i nius de metralladores que recorden els enfrontaments de la Guerra Civil Espanyola Recordem que aquesta caminada s’havia de realitzar el mes d’octubre, però es va suspendre a causa de les males condicions meteorològiques.

El recorregut passava primer per on hi havia un búnquer de defensa de costes de Cunit. Després ho feia per Calafell per davant de la plaça dels Presidents, on hi ha una cartellera del Memorial Democràtic; i pel búnquer de les Madrigueres i del Francàs. Els caminadors també van passar per la reserva natural Masia Blanca, amb una breu explicació del soci Vicenç Cabré. Un bus gratuït va retornar els participants del Francàs a Cunit en acabar la caminada.

En els darrers anys, el Consell Comarcal del Baix Penedès ha instal·lat monòlits en els diferents punts de la costa de la comarca on hi havia búnquers. En aquests monòlits s’explica la història del lloc. El darrer monòlit que s’ha restaurat és el del Francàs, que estava molt malmès.