Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


El 2n repte 'Enoturisme Actiu' es farà a Santa Oliva

ampollesFinalitzat el primer repte inclòs en el projecte Enoturisme Actiu Baix Penedès. Han estat 86 els participants que s'han animat a provar aquesta nova activitat, que combina esport, salut i enoturisme. Aquest dimecres la consellera comarcal de Turisme, Ma Jesús Sequera, ha valorat 'positivament' la iniciativa, i ha volgut agrair especialment els cellers Avgvstvs la voluntat de ser els primers en aportar la seva col·laboració. Entre els prop de 90 participants, 60 han assolit el repte, i d'aquests s'ha realitzat un sorteig per escollir la persona guanyadora, que obté un lot de productes Avgvstvs. Altres 10 guanyadors disposaran de visites guiades gratuïtes en aquest celler vendrellenc, i la resta de persones tindran descomptes especials en productes del celler. D'aquesta manera, tothom qui assoleix el repte proposat, té premi.

Òscar Garcia, representant de l'empresa que promou aquest projecte en altres poblacions, ha traduït el primer repte en xifres aconseguides entre tots els participants: 3.200 activitats recorregudes a través de l'aplicació (natació, fitness, running....), 200.000 punts, 30.000 quilòmetres, 2 milions i mig de calories i 6.400 hores.

A partir d'aquest divendres, dia 15, i fins el 20 d'octubre, el segon repte d'Enoturisme Actiu Baix Penedès tindrà com a protagonista el celler Mas Perdut, de Santa Oliva. Josep M. Rosell, propietari del celler, ha explicat a l'acte de presentació que 'obriran casa seva a la gent que li agrada l'esport i l'enoturisme'. Aquell participant que assoleixi 650 punts (1 punt equival a 10 calories), entrarà al sorteig d'un lot de productes Mas Perdut, 10 visites guiades, i un 15% de descompte per a tothom qui sumi els punts. A part, tota aquella persona que participa en tots els reptes que es proposin, optarà a un premi especial.

El mecanisme per poder participar al projecte és a través de la web www.enoturismeactiubaixpenedes.cat i l'aplicació WeFitter (aplicació compatible amb dispositius de monitorització esportiva com Runtastic, Garmin, Polar...).

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Santa Oliva, Mònica Mayor, ha detallat que el municipi posarà a disposició dels participants les 5 rutes que s'hi poden fer, i l'últim diumenge, el 15 d'octubre, s'oferirà una visita guiada gratuïta pel patrimoni de Santa Oliva. És a dir, aquells que decideixin fer la ruta aquell dia, podrà gaudir de la visita. Concretament, qui faci totes les rutes, entra en el sorteig d'un lot de productes del celler. Qui faci només la ruta 5, opta al sorteig de 10 visites guiades per a dues persones al celler, i qui assoleixi els 650 punts, encara que no facis les rutes, tindrà un 15% de descompte als productes del celler.

Al Baix Penedès comptarà amb una planificació de 12 reptes, que permetran tenir una durabilitat fins el setembre del 2018. El primer dels reptes es va iniciar el 27 de juliol, i ha consistit en aconseguir 300 punts a través de l'esport, és a dir, amb el consum de calories. Aquest primer objectiu ha tingut unes dimensions assequibles, per tal de guanyar adeptes al projecte. Per exemple, caminant uns 20 minuts diaris, es podia aconseguir el repte.

Per més informació sobre les rutes de Santa Oliva, es pot consultar el web www.santaoliva.cat/ca/informacio-i-turisme/que-fer-a-santa-oliva/rutes-d-interes/

Rutes d'interès - Ajuntament de Santa Oliva: www.santaoliva.cat