Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Salutació de la consellera

Benvinguts i benvingudes al Baix Penedès!

Benvinguts a una terra on els seus camins us duran des de muntanyes i boscos on gaudir al màxim de la natura, fins als peus d’una mar suau i tranquil·la on reposar en família tot l’any.

Un paisatge autènticament mediterrani, bressol d’una cultura antiquíssima. Ibers, romans, musulmans han passat per aquesta terra. Arreu trobareu castells, ermites o fins i tot un monestir, testimonis de la nostra història.Un paisatge característic i ric que ha deixat empremta en el caràcter dels nostres pobles i la seva gent i ha fet que artistes de totes les disciplines s’hagin enamorat del seu encant.

La fantasia de Perucho, l’escultura de Fenosa, la poesia i el teatre de Guimerà, el violoncel exquisit del mestre Casals, i tants altres que un cop han conegut el Baix Penedès, no l’han pogut deixar mai més.

Deixeu-vos perdre pels nostres pobles i viles. Deixeu-vos guiar per l’hospitalitat de la seva gent. Amareu-vos de la nostra cultura popular, tan rica i diversa. Sentiu l’emoció de veure descarregar un castell, l’excitació d’una nit de diables i besties de foc. O si ho preferiu relaxeu-vos arran de mar al compàs d’una Havanera. Són tantes les mostres de la nostra cultura que mai no en tindreu prou i haureu de tornar.

Veniu al Baix Penedès i seieu a una bona taula a prop del mar o entre vinyes i oliveres. Degusteu els seus preuats fruits. Vins amb personalitat d’una qualitat excepcional, olis que són or líquid valorats arreu del món. Gaudiu amb la família o els amics la nostra gastronomia, màxima expressió de la cuina mediterrània.

Visiteu el Baix Penedès, gaudiu-lo, viviu-lo, sentiu tota la seva emoció i personalitat. Una història única que us atraparà i no podreu oblidar.

 

 Foto Ma. Jess Sequera


Consellera Comarcal del Baix Penedès
Àrea d'Ocupació. Promoció Econòmica i Turisme