Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Cultura

http://www.paucasals.org/ca/MUSEU-Villa-Casals/
L'oferta cultural del Baix Penedès és molt àmplia. Seguidament us introduïm els museus i altres equipaments més destacats.

 

Museus

museu vila casalsLa Vil·la Museu Pau Casals

El Vendrell

La Vil·la Casals, la casa que Pau Casals es va fer construir al barri marítim de Sant Salvador, a tres quilometres del nucli urbà del Vendrell, és avui la seu del Museu Pau Casals. A més del museu també acull exposicions temporals, actuacions i altres activitats relacionades amb la música i el genial violoncelista. La casa, situada a l'extrem sud de la platja, va ser concebuda inicialment com una petita casa d'estiueig que es va convertir al llarg dels anys i després de diverses intervencions en un edifici destacat, amb un harmoniós jardí al costat del qual hi havia una sala de concerts i unes sales per exposar la col·lecció d'art. 

Més informació

 

auditori pau casalsAuditori Pau Casals

La sala d’audicions té una capacitat per a quatre-centes persones i compta amb instal·lació d’aire condicionat i calefacció. El vestíbul és utilitzat per fer exposicions i recepcions, i l’equipament té àmplies dependències annexes que, a més de donar-li possibilitats de múltiples serveis, atorguen una gran versatilitat de funcions a l’Auditori.

La programació musical omple tot l’any, repartida en diferents cicles, als quals s’ha incorporat també el jazz i la dansa. La pedra de toc d’aquesta programació és el Festival internacional de música Pau Casals, que es fa des de l’any 1981 i que té cura, sobretot, de les actuacions de prestigiosos violoncel·listes, dels intèrprets i compositors catalans.

Més informació

 

museu deu Museu Deu

El Vendrell

El Museu Deu és un dels testimonis més importants del col·leccionisme català del segle XX. El seu fundador, l’antic notari de la vila, Antoni Deu Font (1918-2001), va reunir una nombrosa i heterogènia col·lecció d’obres d’art que va donar al municipi l’any 1987. El Museu Deu fou inaugurat l’any 1995, i s’ubica en una antiga casa senyorívola que fou completament remodelada en el seu interior per tal d’acollir col·leccions de pintura, dibuixos, aquarel·les, escultura... tot un ventall de representacions artístiques que es mostren d’una manera original i atractiva en les tres sales d’exposició permanent. La sala soterrani està destinada a la realització d’exposicions temporals de les obres situades a la reserva del Museu Deu. L’espai més atractiu del Museu Deu és l’anomenat “Sala de les catifes”, on el públic camina per damunt d’un terra de vidre mentre pot contemplar la col·lecció de catifes orientals i la de bacines situades sota els seus peus.

Més informació

 

fenosa Fundació Fenosa

El Vendrell

L´escultor Apel.les Fenosa (Barcelona 1899 – París 1988) va deixar una obra important, amb centenars de peces realitzades entre França i Catalunya. La Fundació Apel.les Fenosa presenta al públic les seves col.leccions permanents d´escultures originals en terracota o guix sortides de l´estudi de l´artista, així com una selecció de bronzes monumentals. La vocació primera de la Fundació Apel.les Fenosa és protegir, documentar i promoure l´obra de l´artista. Conserva, doncs, les escultures originals de Fenosa, així com un fons documental, destinat a tota classe de públic, i organitza exposicions temporals i diverses manifestacions culturals a l´entorn de Fenosa i d´artistes contemporanis.

Més informació

 

casa guimeraCasa Museu Àngel Guimerà

El Vendrell

La Casa Museu Àngel Guimerà ha reobert aquest abril de 2015, cinc anys després del seu tancament. Durant aquest període s’han dut a terme els treballs de restauració i museïtzació de la casa, que reobre amb la voluntat d’esdevenir un centre de referència de la vida i obra del dramaturg i poeta Àngel Guimerà. A través del recorregut per les vuit sales de l’equipament, els visitants podran aprofundir en la vessant biogràfica de l’autor i la seva formació i infantesa, i podran conèixer la vessant poètica de Guimerà, la seva participació activa en el catalanisme polític de final del segle XIX, la seva aportació periodística i, evidentment, la creació teatral.

Mes informació

 

museu canas

Museu Josep Cañas

Banyeres del Penedès

La casa on va néixer l'escultor Josep Cañas el 1905 va ser habilitada com a museu l'any 2001. Conté el llegat fet per l'artista el 1998, compost d'escultures i dibuixos, que permeten un recorregut cronològic per les quatre etapes fonamentals de la seva obra. El Museu Josep Cañas alberga la col · lecció d'obres que l'artista va llegar a la Fundació que porta el seu nomLa seu es troba a casa natal, que també forma part de la donació, conjuntament amb escultures preparatòries en guix i originals en bronzedibuixos realitzats amb diferents tècniquesmotlles de silicona d'algunes obres i un extens fons documental format pe rescrits, retalls de premsacartes personalsetc.

Més informació

 

puntes coixiMuseu de Puntes al Coixí

L'Arboç

El museu exposa més de 500 peces relacionades amb aquest art manual i ofereix la possibilitat de gaudir d’una visita guiada. Disposa també de servei de botiga on el visitant podrà adquirir tot tipus de records re. L’artesania de les Puntes al Coixí ha estat una de les indústries que més renom a donat a la vila de l’Arboç.

Més informació 

  

cau tauroEl Cau del Tauró

L’Arboç

A l’Arboç hi trobareu la que està considerada la col·lecció més important d’Europa i la tercera del planeta sobre el món del tauró. Taurons vius i dissecats, mandíbules grans i petites, i més de 100 espècies d’aquest animal són peces que es poden veure a “El Cau del Tauró”. La visita inclou també un audiovisual, contacte amb taurons vius (espècies de petita dimensió), visita a l’exposició permanent del museu i visita a l’espai de botiga.

Més informació

 

Cinemes

MCB CINEMES

Calafell

Carretera de la Santa Creu, Calafell-Barcelona, km 56

43820 Calafell

Telèfon: 977 69 96 06

Més informació

OCINE CINEMES

El Vendrell

C/ Les Mates, s/n

43700 El Vendrell

Telèfon: 977 60 07 78

Més informació