Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Les platges

 

El Baix Penedès disposa d’una façana costanera amb gairebé quinze quilòmetres de platges, repartides entre tres municipis diferents:

  • El Vendrell
  • Calafell
  • Cunit

Són platges idònies pel turisme familiar i combinen la traquil·litat i la sorra fina amb tota mena de serveis i distintius de qualitat.

  

platja vendrell2

El Vendrell

Les platges dels barris marítims de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs ocupen uns set quilòmetres de longitud. Aquesta platja és baixa, rectilínia i formada per platges de sorra fina. Com a tret diferencial destaca l’alt percentatge de iode que contenen, cosa que les fa especialment saludables. Des de 1988 la costa del Vendrell està guardonada amb la Bandera Blava.

El passeig Marítim encara conserva algunes cases d’estil noucentista i els antics magatzems d’aiguardent. Poc abans d’arribar a l’antic Sanatori de Sant Joan de Déu (avui convertit en un hotel de cinc estrelles), trobem les Madrigueres, un espai natural utilitzat per gran quantitat d’ocells en les seves etapes migratòries. La platja de Coma-ruga té la reserva marina de la Masia Blanca, espai submergit típic de platja de sorra amb un suau pendent.

Més informació sobre les platges del Vendrell

 

platja calafell

Calafell

Disposa de cinc quilòmetres de sorra daurada, amb aigües riques en iode i de moltes activitats aquàtiques que s’hi poden practicar. Les tres platges i el passeig marítim de Calafell van ser de les primeres platges de Catalunya a obtenir la certificació ISO 14.001 per part de l’Entitat Certificadora AENOR, l’any 2003 i, des del març de 2008, té el sistema de gestió mediambiental verificat en EMAS, per la Unió Europea.

La Bandera Blava és present a les platges de Calafell des del 1992. Són platges idònies per al turisme familiar. De fa temps, Calafell ha estat conegut com “la platja del biberó”, per la qualitat de la sorra i de l’aigua, per la tranquil·litat del mar i per la suavitat dels pendents quan s’entra al mar.

Més informació sobre les platges de Calafell

  

platja cunit

Cunit

Cunit gaudeix d'un front marítim de 2,5 quilòmetres. lineals, que presidits per 7 espigons o dics exempts, construïts entre els anys 1977 i 1983, que li conformen un aspecte singular, en forma de cales semicirculars i fan que Cunit gaudeixi de 2,7 quilòmetres de platja de sorra fina, continua i de perfil suau.

Les platges de Cunit, per la qualitat de la sorra i de l'aigua, així com per l'habitual tranquil·litat del mar juntament amb el passeig marítim; són idònies pel turisme familiar. Les platges de Cunit estan dotades a la temporada de bany amb servei de socorrisme i primers auxilis, dutxes i rentapeus, lavabos i d'altres com guinguetes, pistes de voleibol, i jocs infantils.

Més informació sobre les platges de Cunit