Aquesta iniciativa està impulsada pel Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, amb suport dels ajuntaments del Vendrell, Calafell i Cunit.
Durant aquests, dies, els establiments gastronòmics serviran menús i degustacions que tindran l’arròs i els productes de costa com a protagonistes. Les jornades volen posar en relleu “la qualitat gastronòmica i la tradició culinària marítima”, segons destaca l’organització.
A més a més, Igor Ventura, membre del Gremi d’Hostaleria, ha remarcat que la iniciativa permetrà “que la restauració local pugui aprofitar les sinergies amb la Festa de la Mar”, que tindrà lloc a Calafell entre el 8 i l’11 de juny.
Lluïsa Llastra, tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de Calafell, ha reiterat que !és una oportunitat perfecta poder incloure les jornades com una activitat més de la Festa del Mar” i ha animat la resta d’ajuntaments presents a “anar-nos aglutinant i fer diverses accions conjuntament”.
Per part de l’Ajuntament del Vendrell, la seva regidora de Promoció Econòmica, M. Luz Ramírez, ha agraït la iniciativa “perquè són 25 oportunitats perquè 25 empresaris posin en valor el seu producte i la seva trajectòria”. I ha assegurat que són unes jornades “necessàries per donar a conèixer el territori i posar-lo en primera línia, allà on li toca estar”
Finalment, Jaume Casañas, alcalde de Cunit, ha conclòs assegurant que “des dels ajuntaments sempre s’ha de donar suport a les iniciatives privades com aquesta, ja que els restaurants són la porta d’entrada al territori”.