Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


En Vendrell commemora amb diferents actes el 40è aniversari de la mort de Pau Casals

pau casals3

L'Ajuntament del Vendrell ha organitzat una sèrie d'actes aquest mes d'octubre per commemorar els quaranta anys de la mort del músic i català universal Pau Casals. 

 

Divendres, 11 d’octubre

A les 19h a la sala d’exposicions a la Fusteria, inauguració de l’exposició “ Pau Casals, no és mort! “. L’exposició romandrà oberta fins el 26 d’octubre, i els horaris de visita de l’exposició serà laborables de 18h a 20h, i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h.

 

Dimarts, 22 d’octubre

* A partir de les 11 del matí i durant 120 minuts, Audició d’orgue amb diferents organistes amb un únic repertori de J.S. Bach.

* A les 17h al cementiri del Vendrell ofrena floral a la tomba del mestre.

* A les 18h a la plaça Nova interpretació del cant dels ocells a càrrec de 40 violoncels. Col·labora l’Escola Municipal

de Música Pau Casals.

* A les 21h a l’església del Vendrell concert commemoratiu a càrrec de l’Ensemble Méridien: LAIA FRIGOLÉ; soprano, ELISABETH BATALLER i MARIA GOMIS; violins, MARTA VILA; violoncel, VEGA MONTERO; contrabaix, JOSEP MARIA MARTÍ; tiorba i JUAN DE LA RUBIA; orgue.

Creat l’any 2007 a Barcelona, l’Ensemble Méridien neix amb la voluntat d’interpretar la música dels segles XVII i XVIII des d’una vessant històrica, buscant amb els recursos dels segle XX una aproximació a l’estil d’aquella època.

L’Ensemble Méridien el formen joves instrumentistes amb un àmplia experiència cambrística i orquestral a nivell nacional i internacional. Després de formar-se a Catalunya han ampliat la seva formació en el camp de la música antiga a Bèlgica, Holanda, Alemanya i Itàlia. Els seus membres han tocat amb l’Orquestra Barroca Catalana, Forma Antiqva, Le Concert des Nations, The Rare fruits Council, Café Zimmermann, Capella Mediterranea, Orquestra Barroca de Sevilla i d’altres formacions que treballen la música amb criteris històrics. Ha rebut classes com a grup amb professionals del món de la música antiga com Erich Höbart, Lorenzo Coppola, Pablo Valetti i Manfredo Kraemer.

Durant la seva curta trajectòria l’Ensemble Méridien ha tocat en festivals i sales de concerts tant a nivell nacional, com la Setmana de Música Antiga de Mataró, l’Auditori de “La Mercè” de Girona, la Basílica de Montserrat, la Fontana d’Or de Girona, el Festival de música sacra de Tenerife o el Festival ANTIQVA de la fundació La Caixa, com a nivell internacional, al Festival de Ambronay, on fou grup resident el 2011 i el “Faboulous Fringe” del Festival de Música Antiga d’Utrecht 2011, guanyant el Premi del Públic. Actualment treballen en l’edició del seu primer CD, que properament sortirà a la venda.