Catalan English French German Italian Portuguese Russian Spanish


La Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell obre de nou al públic

guimera img1La Casa Museu Àngel Guimerà obre de nou les portes al públic el proper diumenge 19 d’abril, cinc anys després del seu tancament. Durant aquest període s’han dut a terme els treballs de restauració i museïtzació de la casa, que reobre amb la voluntat d’esdevenir un centre de referència de la vida i obra del dramaturg i poeta Àngel Guimerà.

La Casa Museu Àngel Guimerà, coneguda actualment com Cal Guimerà, era coneguda antigament amb el nom de Cal Ximet. Aquesta casa pairal de la família Guimerà, adquirida pel besavi del poeta i dramaturg l'any 1778, pertany a l'Ajuntament del Vendrell des del 1973, moment en què va ser cedida pels hereus d'Àngel Guimerà perquè fos oberta al públic.

A través del recorregut per les vuit sales de l’equipament, els visitants podran aprofundir en la vessant biogràfica de l’autor i la seva formació i infantesa, i podran conèixer la vessant poètica de Guimerà, la seva participació activa en el catalanisme polític de final del segle XIX, la seva aportació periodística i, evidentment, la creació teatral. Aquesta última tindrà un pes molt important en l’equipament, ja que ocuparà tota la planta baixa. Aquest espai posarà un èmfasi especial en tres eixos: els seus començaments com a dramaturg i el pes decisiu de Mar i cel; l’aportació al realisme amb obres com Maria Rosa, La filla del mar, En Pólvora i, per últim, es presentarà un monogràfic especial dedicat a Terra Baixa.

Més informació